Skidresa till Saalbach-Hinterglemm 15-24 februari 2019

Skidresa till Saalbach-Hinterglemm 15-24 februari 2019

Skidresa till Saalbach-Hinterglemm 15-24 februari 2019

Låt vinterns skidresa ta dig till gemytliga Saalbach – Hinterglemm, i hjärtat av Alperna, där hittar du ett av Österrikes mest kompletta och moderna skidområden – Ski Cirkus – med hela 270 km sammanhängande och välpreparerade pister, mysiga restauranger och en makalös afterski.

Resan

Utresa fredag 15 februari – tid och plats står på ditt resebevis. Semesterkänslan infinner sig redan när vi tar plats i den bekväma turistbussen på väg söderut genom Sverige. Vi gör ett stopp i Malmö innan vi passerar Öresundsbron på väg mot färjan i Gedser. Överfarten tar ca 1 tinme 45 minuter och det finns möjlighet att äta ombord på båten. När vi anländer till Tyskland kör vi några timmar innan kvällsstoppet. Därefter påbörjas nattkörningen och går allt som planerat skymtar vi alperna tidigt på lördagsmorgonen. Ibland är en del rum klara vid ankomsten, dröjer det ordnas plats på hotellet för vårt bagage. Hemresa lördag 23 februari, vi äter frukost på hotellet innan vi checkar ut rumen och tar plats i bussen. Hemresan går sedan omvänt utresan och vi stannar på lämpliga ställen under dagen. Beräknad hemkomst till Alvesta och Växjö under söndagsmorgonen.

Skidåkning

Ta skidorna på axeln efter frukost och gå de ca. 100 m bort till Bergfriedlift. Väl uppe i systemet har du 270 km sammanhängande, välpreparerade och breda pister framför dina skidspetsar. Här finns något för alla. Nybörjarna och familjerna hittar 140 km blå pist, de medelgoda skidåkarna 110 km röda pister och de erfarna åkarna 20 km utmanande svarta pister. För barn finns roliga funparks och de som vill testa puder har tillgång till offpiståkning. De många restaurangerna i backen ser till att du får något gott att äta och dricka. Känner man för kvällsskidåkning eller rodel finns belysta backar. Missa sen inte Saalbach-Hinterglemms världsberömda afterski på ställen som Hinterhag Alm, Goaßstall eller Bobbys.

Hinterglemm

Byn Hinterglemm ligger i dalen Glemmtal i delstaten Salzburg och har ca 3 000 invånare. Livet i byn är lugnt och avslappnat och det är kanske därför som många turister återkommer året runt för att uppleva bergen och njuta av skidåkning och vandring i den friska alpluften. Här finns all service med bank, post, mataffärer, restauranger och pubar. Bl. a. Intersport erbjuder uthyrning av utrustning – skidor, pjäxor och snowboard.

Landhotel Oberdanner

Med sitt perfekta läge erbjuder det familjära hotellet både dubbelrum och familjerum med 2-4 bäddar. Samtliga rum bad/dusch, toalett, hårfön, TV, telefon och fritt wifi. Många av rummen har även balkong, dock ingen garanti och kan inte förbokas. Efter en härlig skiddag kan man koppla av i relaxavdelningen, hotellet serverar en stor frukostbuffé i matsalen. Ni kan lösa liftkort i receptionen på hotellet.

Liftkortspriser

6 dagar liftkort

Vuxen pris 263,00 €,

ungdomar födda 2000-2002 pris 197,50 €

barn födda 2003-2012 pris 131,50 €

Vid köp av liftkort lämnar man en deposition på 2€ som återfås när kortet lämnar tillbaka.

Reseledning

Vi finns tillhands om frågor skulle uppstå under resan. Information ges oftast under frukosten. Vi försöker innan avresa och under bussresan alltid ge bästa möjliga information för att ni ska få ut mesta möjliga av er semester.

RESFAKTA

Avresa: 15-24 februari 2019

Ingår: Bussresa, 7 övernattningar med del i tvåbäddsrum, 7 frukostar, färjeöverfarter samt vägavgifter

Pris: Vuxen 10.590 kr

Barn

Tillägg: Enkelrum xxx kr

Vid bokningen erläggs 1.000 kr p.p. i bokningsavgift. Slutbetalning av resan senast 11 januari. Meddela ev. allergier och kostavvikelser vid bokningen.

Kontakta oss gärna om du har frågor. 0472-12400

Välkomna med på en härlig skidvecka i Österrike!