Skidresa till Val di Sole 2019 (slutsåld)

 

Skidresa till Val di Sole I Italien

Skidresa till Val di Sole 8-16 februari 2019

Åk med oss på skidresa till härliga Val di Sole – solens dal, som ligger vid bergskedjan Dolomiti di Brenta. Här hittar vi skidområdena Folgarida/Marilleva, Passa Tonale och kanske den mest kända Madonna di Campiglio, där Ingemar Stenmark tog sin första världscupsseger i december 1974.  280 km välpreparerade pister väntar på oss med underbar skidåkning, pauser i solen, läcker italiensk mat och skön stämmning.

Skidåkning

Med skidbussen utanför vårt hotell når vi liften till Folgarida/Marilleva på några få minuter. Här fittar vi suverän åkning i allt från mysiga skogspister till högalpin terräng ovanför trädgränsen.  Mestadels gärliga röda pister med även en del blå.  Systemet är sammankopplat med skidorten Madonna di Campiglio och dat tar ca en timme att åka bort dit. Missa inte att åka Stenmarksbacken 3-tre, som är en härlig svart pist. På motsatta sidan Madonna finns långa härliga röda och blå pister. En ägglift binder samman Madonna di Campiglio med Pinzolo längst bort i systemet och det är här borta vi hittar de lite  brantare längre nedfarterna. I hela systemet finns gott om restauranger där man kan äta, vila och njuta en stund. Barnen kan roa sig i de olika familjeparkerna och leka med maskoten Snowy men även lära sig åka skidor med erfarna skidlärare. Hela området Folgarida/Marilleva, Madonna di Campiglio och Pinzolo erbjuder ca 150 km pist. Någon av dagarna tar vi vår egen buss till Passo Tonale som ingår i det stora liftkortet “Superskirama Pass”. Här hittar vi 120 km pist som ligger på 1 300-3 000 m.ö.h. Tonale är ett varierande skidområde med allt från stora breda nybörjarbackar till mer krävande pister där carvingskidorna får arbeta. Ta Pardiso-liften upp till glaciären Precena och njut av vacker utsikt och underbar skidåkning. I Tonale hittar vi även en av alpernas längsta nedfarter på 11 km och med en fallhöjd på ca 1 800 meter

Resan

Utresa: Fredag 8 Februari

Hemresa: Fredag 15 Februari

Avresa från Italien vid 19-tiden och beräknad hemkomst lördag eftermiddag.

Resfakta

Avresa:  8 februari 2019,  9 Dagar

Ingår: Bussresa,  6 övernattningar med del i tvåbäddsrum, 7 frukostar, 7 middagar, färjor samt vägavgifter

Pris: Vuxna 7 290 kr, Barn 6-12 år 6 350 kr

Tillägg: Enkelrum 800 kr, avbeställningsskydd 450 kr

Vid bokning erläggs 1 000 kr p.p i bokningsavgift. slutbetalning av resan senast 18 januari. Meddela ev. allergier och kostavvikelser vid bokningen.

Frågor om resan och bokning hanteras via tel 0370-336010 eller på info@atbbusstrafik.se

Vid digital bokning sparar vi namn och  mailadresser för kommande utskick av information och erbjudande.

Välkommen med på en härlig skidresa till Italien och Val di Sole!