fbpx Skip to main content

Moulin Rouge i Stockholm

Moulin Rouge utspelas år 1899, då den unga och förväntansfulla poeten Christian prövar lyckan i Paris där han hamnar bland de kantstötta men kärleksfulla bohemerna i konstnärskvarteren. När Christian lyckas sätta upp en show på den legendariska nattklubben Moulin Rouge blir han genast förälskad i klubbens stora stjärna Satine och hon i honom. Men i en värld där sanningen är förhandlingsbar och skönhet går att köpa för pengar så blir deras kamp för frihet och kärlek en kamp på liv och död. För att rädda klubbens ekonomi tvingas Moulin Rouges ägare Harold Zidler att ta hjälp av den hänsynslösa men förmögna Greven av Monroth. I gengäld lovas greven att få ta Satine som sin älskarinna. Klubbens öde ligger nu i Satines händer och hon slits mellan kärleken till Christian och ansvaret för klubben och sina medsystrar där.
Moulin Rouge! The Musical är en explosion av intryck för alla sinnen, med förförisk scenografi, färgsprakande kostymer, glödheta shownummer och en hitkavalkad som aldrig vill ta slut. En stjärnspäckad ensemble och orkester framför odödliga låtar från legendariska artister som David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, Rihanna, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John och Adele.
På scen ser ni några av Sveriges starkast lysande musikalstjärnor men ni får också chansen att upptäcka nya spännande förmågor. Supertalangen Marsha Songcome spelar Nicole Kidmans legendariska roll som Satine och Ewan McGregors roll som Christian spelas av Andreas Wijk. Medverkar gör också Morgan Alling, Fred Johanson, Alexander Larsson och Anton Ewald tillsammans med en stor ensemble och orkester.

Fredag
Den bekväma turistbussen tar oss på snabba vägar mot Stockholm. Vi gör ett stopp på trevliga Stavsjö där det finns möjlighet att fika eller äta lunch innan vi fortsätter den sista biten till vår huvudstad. Vid ankomsten kör vi direkt och checkar in på trevliga Clarion Hotel Amaranten, som ligger centralt på Kungsholmen. Runt hotellet finns sedan många trevliga caféer och restauranger.

Lördag
En god frukostbuffé inleder dagen. Från vårt hotell är det en kort promenad på ca. 10 min till NK, Gallerian och shoppingkvarteren runt Drottninggatan. Utanför hotellets förrar finns även tunnelbanan om man vill ta sig någon annanstans i Stockholm. Vår buss tar oss på överenskommen tid till Chinateatern och musikalen Moulin Rouge. När föreställningen är slut väntar bussen och tar oss åter till hotellet.

Söndag
Efter en skön sovmorgon och frukost lastar vi åter våra väskor i bussen. Vid 13-tiden lämnar vi Stockholm för denna gång och framåt kvällen är vi åter i Småland.

Teknisk arrangör Schulz Resor AB

Fritextsökning