fbpx Skip to main content

Oktoberfest i Bremen

Häng med oss och tillbringa några härliga dagar i den gamla Hansastaden Bremen. Här arrangeras, under de två sista veckorna i oktober, en av Tysklands äldsta folkfester, Bremer Freimarkt. Folk i alla åldrar går man ur huse för att delta i oktoberfesten. I det stora öltältet på Bürgerweide råder Gemütlichkeit med underhållning, god mat och öl från lokala bryggeriet Becks.

Torsdag Hemorten-Bremen
Avresa från hemorten på morgonen. Via färjorna i Helsingborg och Rödby kommer vi till Tyskland. Färden fortsätter sedan genom Nordtyskland och tidig kväll når vi Bremen och checkar in på vårt hotell, som ligger mycket centralt. Därefter är det bara att leta upp någon trevlig restaurang för en god middag.

Fredag-Lördag
Freimarkt erbjuder något för alla åldrar. Här finns bl.a. tivoli öltält, stånd som säljer korv och tyska delikatesser. I de stora festtälten råder hög stämning med härlig musik och äkta tysk Gemütlichkeit. Vill man hellre ta det lugnare går man upp till torget där det vackra rådhuset ligger. Ett besök i de mysiga gamla gränderna i Schnoor-kvarteren får man heller inte missa.

Söndag Bremen-Hemoren
Efter frukost lämnar vi Bremen för denna gång. Givetvis hinner vi med lite shopping hos någon av gränshandlarna. Hemresan går sedan omvänt utresan med färjan i Puttgarden och Helsingör. Framåt kvällen når vi åter Småland och våra hemorter.

Teknisk arrangör Schulz Resor AB

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Växjö World Trade Center 06:40
Alvesta Folkets Hus 07:00
Ljungby Ljungby Stopp 07:40

Karta

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

  • Dubbelrum 0:-
  • Enkelrum 1 200:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/10BussOktoberfest i BremenMer än 84 390:-Boka

Hotell

Dorint City Hotel Bremen
Dorint City Hotel ligger mitt i Bremen nära stadskärnan med alla butiker, caféer, barer, restaurangeroch trevliga uteserveriingar. På några minuters promenad når man gamla torget med rådhuset som finn...
Resekalender
10/6Bordershopenfrån 850:-
Kontakta oss
Besöksadress:
ATB Busstrafik AB
Sjögatan 2
342 34 Alvesta
Postadress:
ATB Busstrafik AB
Kyrkvägen 2
333 71 Bredaryd